O fundacji

Fundacja KROK jest organizacją pozarządową działającą od lipca 2015 roku. Jej nadrzędnym celem jest zapewnienie optymalnych warunków do rozwoju dzieci i młodzieży, umacnianie w nich potencjału wewnętrznego poprzez uczestnictwo w zajęciach tematycznych, warsztatach, prelekcjach poruszających problematykę współczesnych zagrożeń, a także nauka udzielania pierwszej pomocy w nagłych przypadkach, przeciwdziałanie zachowaniom dyssocjalnym,a także poruszanie się w obszarze chorób cywilizacyjnych.

Działania fundacji skierowane są na wyrównywanie szans rozwojowych i ekonomicznych u dzieci i młodzieży ze środowisk szczególnie narażonych na niewłaściwe oddziaływania opiekuńczo – wychowawcze.

Mottem fundacji jest wspieranie jednostki na poszczególnych etapach rozwojowych, z uwzględnieniem poszanowania godności, inności,wartości życia ludzkiego i solidarności społecznej,poprzez wzajemne przenikanie ze środowiskami osób niepełnosprawnych.

Aby w pełni realizować cele statutowe fundacja współpracuje z organizacjami pozarządowymi, samorządami, z instytucjami wspierającymi rodziny i najmłodszych.

Wspólnie z pedagogami, terapeutami oraz rodzicami upowszechnia nowoczesne rozwiązania edukacyjne.

Fundacja na rzecz rozwoju dzieci i młodzieży KROK
ul. Niemierzyńska 17A
Rachuek bankowy: ING 74 1050 1559 1000 0090 3068 3206